Sony forklarer hvorfor ting tar tid.

Annonse


Derfor går det så tregt med Android-oppdateringene

Google har gjort flere endringer for at mobilprodusentene skal være raskere med å sende ut Android-oppdateringer til sine enheter. Det har så langt ikke vært en suksess for når Android 9 lanseres, er det ikke mer enn drøyt ti prosent av Android-enhetene som kjører Android 8 som ble lansert rundt denne tiden i fjor.

– Derfor tar det tid

Sony har generelt vært raske med å slippe nye Android-lanseringer til sine enheter, og har allerede avslørt hvilke som får Android 9. Selskapet forsøker nå å forklare hvorfor det tar tid å sende ut en ny lansering til nåværende enheter, og prosessen virker mer krevende enn å installere Windows 10 på en PC med Windows 8.

Selskapet forklarer at prosessen foregår i elleve steg fordelt på to faser, og det hele starter med at Google sender ut Platform Developer Kit, noe som skjer få uker før offisiell utrulling.

Steg to innebærer å bygge fundamentet og få Android-systemet inn i deres – i dette tilfellet Sonys – system.

Annonse


HAL, eller Hardware Abstraction Layer, er steg tre og nå arbeides det med å få de ulike brikkene til å fungere med den nye programvare. Deretter er det steg fire der implementeringen starter.

Så er det steg fem og Sonys tilpasning av operativsystemet som gjelder. Her starter integrasjonen av Sonys apper og tilpasninger i den nye Android-utgaven, før selskapet i steg seks starter testingen. Steg syv handler stort sett også om testing og mer testing.

To faser, elleve steg

I steg åtte er prosessen over i fase to og Sony nærmer seg oppløpet. Nå er fokuset på optimalisering, sertifisering og utrulling, men selv om en ny Android er lansert, forklarer Sony at jobben ikke er ferdig. Nå handler det om å motta tilbakemelding fra brukerne for så å oppdatere igjen basert på dette.

Hva syns du om Sonys forklaring? Er det lettere å forstå at ting tar tid? Under kan du se Sonys forklaring forenklet i et oversiktlig bilde.

Sony forsøker å forklarer hvorfor Android-oppdateringene krever tid.
Sony forsøker å forklarer hvorfor Android-oppdateringene krever tid. (Ill.: Sony Mobile)

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse