Ny Tesla-varsler hevder selskapet dekket over narkotikahandel.
Karl Hansen hevder at det selges narkotika ved Gigafactory i Nevada.

Annonse


Ny Tesla-varsler hevder selskapet dekket over narkotikahandel

Ifølge Karl Hansen, en tidligere ansatt i Tesla som var et medlem av bilprodusentens sikkerhetsavdeling, skal selskapet ha stanset interne etterforskninger om påstått kriminell aktivitet ved Gigafactory i Nevada.

Narkotikahandel og tyverier

Hansen har fortalt Securities and Exchange Commission (SEC) at etterforskningene omhandlet rapporter om omfattende tyverier og narkotikahandel ved fabrikken, men at selskapet skal ha dysset det ned. Han hevder samtidig at Tesla skal ha spionert på de ansattes elektroniske enheter.

Ifølge den tidligere Tesla-ansatte skal selskapet ha blitt fortalt av Drug Enforcement Administration (DEA) og Storey County Sheriff’s Office Task Force at “flere Tesla-ansatte muligens er involvert i en ring for narkotikahandel som selger betydelige mengder kokain og muligens krystallisert metamfetamin ved fabrikken for et meksikansk narkotikakartell fra Sonora Mexico”.

Overfor BuzzFeed ønsker en talsperson for DEA ikke å kommentere saken direkte, men sier at de ikke opplyser andre enn politiet om pågående etterforskninger.

Annonse


Avviser påstandene

I et intervju med Gizmodo avfeier Elon Musk påstandene til den eks-ansatte.

– Han sier samtidig at sikkerheten vår suger (den er ikke fantastisk, men jeg er ganske sikker på at vi ikke er en del av Sinaloa-kartellet slik han påstår) og at vi har fantastiske spioneringsegenskaper. Begge kan ikke være sant, sier han til Gizmodo.

Det andre gang på kort tid at en ansatt i Tesla kommer med alvorlige beskyldninger mot bilprodusenten. Ifølge Martin Tripp valgte Tesla å lime punkterte battericeller i stedet for å skrote dem.

 

Kilde:
Jalopnik

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse