EA-hacker må betale kausjon med bitcoin.
Dommere kan selv bestemme hvordan kausjonen betales.

Annonse


EA-hacker må betale kausjon med bitcoin

Den lokale avisen Daily Post i Palo Alto i California skriver at en føderal dommer bestemte at hackeren Martin Marsich (25) må betale kausjonen sin i bitcoin eller en annen kryptovaluta.

Hacket Electronic Arts

Marsich er pågrepet og siktet for å ha hacket spillstudioet Electronic Arts. Ifølge rapportene fra Daily Post klarte han å få tilgang til selskapets datasystem og informasjon om 25 000 kunder.

Mannen har nå mulighet til å betale kausjonen på 750 000 dollar, rundt 6,4 millioner kroner, med bitcoin. I skrivende stund er 1 bitcoin verdt 6455 dollar, Marsich må i så fall ut med drøyt 116 bitcoins hvis han ønsker å løslates mot kausjon. Ettersom bitcoin stadig er i endring, kan beløpet på kausjonen skifte fra dag til dag.

Bitcoin-veksler hvitvasket kryptovaluta for titalls millioner kroner

Annonse


Abraham Simmons, dommeren i saken, sier overfor avisen at hun ikke tror hun er den første som lar tiltalte betale kausjonen med kryptovaluta. Dommere kan nemlig velge flere måter kausjonen skal betales på, forklarer hun.

– Det er faktisk mange muligheter. Dommeren kan bestemme egentlig hva som helst. Målet er å få tiltalte til å følge en ordre om å møte opp senere, sier Simmons til Daily Post.

Les også hvordan kjøpe kryptovaluta eller hvordan kjøpe Bitcoin

Har du hørt om noen spesielle kausjonskrav?

 

Kilde:
Daily Post

Annonse


Annonse


Annonse