Advarer mot klistremerker på PC-en: - Kan være en sikkerhetsrisiko.
Ser PC-en din slik ut? Det er neppe en god idé, ifølge sikkerhetsekspert.

Annonse


Advarer mot klistremerker på PC-en: – Kan være en sikkerhetsrisiko

Du har sikkert sett det før, personer som har klistremerker på de bærbare PC-ene sine, og det er godt mulig du har det selv. Vel, ifølge en sikkerhetsekspert er det ikke nødvendigvis lurt å fylle opp maskinen med klistremerker.

– Et mål for spionasje

Overfor Motherboard sier Matt Mitchell, ansvarlig for digital sikkerhet i Tactical Tech, at det å ha klistremerker med logoer til diverse selskaper kan føre med seg sikkerhetsrisiko.

– Konferanser, grenseoverganger, flyplasser og offentlige steder. Klistremerkene kan gjøre deg til et mål for industrispionasje, gransking fra myndighetene eller fra politiet, sier han til nettstedet.

Ifølge sikkerhetseksperten kan for eksempel politiske klistremerker føre til at man sjekkes ekstra nøye ved grenseoverganger. Han advarer om at hvis sikkerheten er ekstra streng, kan det føre til at man blir holdt igjen. Mitchell sier Motherboard at en hacker-venn av ham ikke rakk flyet på grunn av klistremerkene på PC-en.

Annonse


Kommer med oppfordring

Videre peker sikkerhetseksperten på en nylig hendelse på flyplassen på vei til Defcon-messen. Han så en person hvis PC hadde et klistremerke fra et bestemt mediehus. En slik maskin kan inneholde viktig informasjon om kilder og er dermed et attraktivt mål, ikke bare for hackere, men også for dem som liker å trolle og gjøre journalisters liv litt vanskeligere, sier Mitchell til Motherboard.

Han kommer med to oppfordringer til alle som har, eller vurderer å sette på, klistremerker på laptopene sine:

– Kjøp et etui og fyll det med klistremerker. Ha det hjemme når du reiser og bytt med et rent etui.

– Det er OK å være seg selv og ha det gøy. Støtt veldedige organisasjoner, prosjekter for åpen kildekode og teknologi som omgår overvåkning, men ingenting er uten risiko, avslutter han.

 

Kilde:
Motherboard

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse