Spillerne flykter fra "Fortnite"-konkurrent.
Realm Royale har mistet mange spillere.

Annonse


Spillerne flykter fra “Fortnite”-konkurrent

“Battle Royale”-sjangeren er for tiden det det handler om blant spillere som flokker til “Fortnite” og “PlayerUnknown’s Battlegrounds” (PUBG). Flere selskaper har prøvd seg på sjangeren – mer er på vei – men mange har raskt oppdaget at det er vanskelig å konkurrere med de ovennevnte titlene.

Nesten 100 000 spillerne er borte

Spillstudioet Hi-Rez Studio er blant dem som har fått erfare at “Battle Royale” ikke gir umiddelbar suksess. Ifølge statistikk hentet fra Steamdb, og først rapportert av GitHYP, har “Realm Royale” mistet 94 prosent av spillerbasen på to måneder.

Rekorden ble satt 10. juni da det var 105 440 spillere, mens det i går var nede i 5561 spillere. En ordentlig nedgang. Med over 100 000 spillere virket det som om “Realm Royale” var en av få konkurrenter (i sjangeren) til “PUBG” på Steam, men spillerbasen har falt som en stein siden den milepælen.

Nylig annonserte Hi-Rez Studio at de deler opp utviklingen av sine tre største spillene på tre studioer. For eksempel vil en ny avdeling kalt Heroic Leap Games stå for utviklingen av “Realm Royale”.

Annonse


Se video fra da ITavisen strømmet “Realm Royale” sammen med Daniel Lange:

ITavisen-strømmer Eivind Von Døhlen sier at han raskt fant ut at det ikke var noe for ham, på tross av at han digger “Battle Royale”-sjangeren.

– Battle Royale-spill er veldig underholdende og det er alltid gøy å hoppe på et nytt tog når hype-toget kommer, men Real Royale var ikke helt der, sier han til ITavisen og legger til at han savnet mer effekter, flere våpen og kosmetisk innhold. (Kosmetiske oppdateringer er for ordens skyld blitt tilgjengelig siden han testet det.)

Von Døhlen sier at det samtidig er blitt vanskelig å konkurrere med “Fortnite”.

– Det er elsket av mange og nå som det er mer penger involvert i Fortnite, kan jeg se for meg at spillere heller vil prøve å bli bedre i det enn andre spill, forteller han og bemerker at “Realm Royale” fremdeles er på et tidlig stadium og at mye kan skje.

– Spillet er i alpha så man vet ikke helt hva som vil skje i fremtiden, avslutter han.

Eivind Von Døhlen er ITavisens spillstrømmer og er en stor tilhenger av Battle Royale-spill.
Eivind Von Døhlen er ITavisens spillstrømmer og er en stor tilhenger av Battle Royale-spill. (Ill.: Eivind Von Døhlen)

 

Kilde:
GitHYP

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse