- Slik skal Apple tjene mer penger på App Store.
Apple ønsker å få utviklere over på abonnement, melder Business Insider.

Annonse


Apple kan komme til å innføre abonnement på apper

Business Insider har fått tilgang på informasjon fra Apple som sier at kun 15 prosent av alle nye app-nedlastninger fra App Store, er betalte. Det ønsker selskapet, ifølge rapportene, å gjøre noe med ved å innføre abonnementsløsninger.

Kan hente mer på abonnementer

Apple tjener 30 prosent, i enkelte tilfeller mindre, på alle transaksjoner gjennom App Store på iOS og macOS. Ferske regnskapstall viser at Apples omsetning for tjenester, der deriblant App Store ligger under, aldri har vært høyere, men selskapet ønsker å stanse nedgangen i omsetningen fra betalte apper.

Løsningen er abonnement. I stedet for at kundene kjøper appen og kan bruke den uten ytterligere kostnad, ønsker Apple å innføre abonnement slik at kundene i stedet for å kjøpe appen, blar opp en liten sum hver måned. iPhone-produsenten vil fortsatt ta 30 prosent av transaksjonene, ifølge rapportene til Business Insider, dog med en liten forskjell.

Som strømmetjenestene, vil fordelingen justeres til 15 prosent – 85 prosent til utvikleren – etter ett år.

Annonse


Dette skal være Apples nye betal-tjeneste

– Businessmodellen for apper er i endring

Ifølge Business Insider mener Apple at utviklerne må forstå at forretningsmodellen for appene er i endring og at suksessfulle apper som regel fokuserer på det lange løpet fremfor en stor sum med en gang.

“Indieutviklere som ønsker å kapitalisere på dette, er nødt til å gå for en abonnementsmodell”, skriver nettstedet.

 

Kilde:
Business Insider, (krever innlogging)
Tek.no

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse