Elon Musk kan få hjelp av Saudi-Arabia til å Tesla av børsen.
Elon Musk utdyper planene om å ta Tesla av børs.

Annonse


Elon Musk kan få hjelp av Saudi-Arabia til å Tesla av børsen

Elon Musk vekket oppsikt da han nylig uttalte at han jobber med å ta Tesla av børsen. Blant annet ble det stilt spørsmål om hvordan dette skulle gjennomføres finansielt.

Forklarer planene

Nå har Tesla-sjefen kommet med ytterligere informasjon og det ser ut til at han er i diskusjoner med flere parter, deriblant det statlige investeringsfondet i Saudi-Arabia.

– Jeg vil fortsette å ha diskusjoner med det saudiarabiske fondet, og jeg har også diskusjoner med en rekke andre investorer, som er slik jeg alltid har planlagt å gjøre fordi jeg ønsker at Tesla har en stor base med investorer, skriver han i en pressemelding publisert på Teslas hjemmeside.

Her skriver Musk også at det nevnte investeringsfondet ved flere anledninger – først i begynnelsen av 2017 – har kontaktet ham med forespørsel om å ta Tesla av børsen og de to partene har snakket sammen med ytterligere siden det. Tesla-toppen bekrefter samtidig at det saudiarabiske fondet har kjøpt fem prosent av aksjene i selskapet.

Annonse


Tror to tredeler blir med videre

Samtidig forklarer han summen på 70 milliarder dollar og skriver at dette er langt over hva som kreves for å ta bilprodusenten av børsen. Ifølge Musk er summen på 420 dollar kun for investorer som ønsker å bli værende i selskapet hvis det går privat.

– Mitt estimat er at rundt to tredeler av nåværende aksjonærer blir med videre hvis Tesla blir privateid, skriver han.

 

Kilde:
Engadget

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse