Så mye kan Google tape på "Fortnite"-nei.
Google går glipp av store summer etter Fortnite-nei fra Epic Games.

Annonse


Så mye kan Google gå glipp av etter “Fortnite”-nei

“Fortnite” er omsider tilgjengelig (i begrenset beta) til Android, men Google får ikke merke noe til dette på bunnlinjen.

Går glipp av store summer

Det superpopulære spillet har vært tilgjengelig en god stund på iOS, som både utvikler Epic Games og Apple har tjent gode penger på. På Android lanseres spillet derimot utenfor Play Store, noe som betyr at Google ikke vil få en del av omsetningen slik Apple gjør.

Ifølge analyseselskapet SensorTower kan Google tape så mye som – om ikke mer enn – 50 millioner dollar, nærmere 420 millioner kroner. Dette er basert på iOS-utgaven av “Fortnite” som har generert 180 millioner dollar i App Store siden lanseringen i mars. Apple sitter igjen med 30 prosent av omsetningen som tilsvarer rundt 54 millioner dollar.

SensorTower forvetner at Android-utgaven vil gjøre det minst like bra, og Google vil dermed gå glipp av store summer.

Annonse


Ønsker å unngå “butikkskatt”

Epic Games har forklart at årsaken til at “Fortnite” ikke blir tilgjengelig i Play Store, er at selskapet ikke ønsker å være bundet til Google.

«Å unngå 30 prosent «butikkskatt» er en del av Epics motivasjon. Det er en høy pris i en verden hvor spillutviklernes 70 prosent må dekke alle kostnadene ved å utvikle, drive og støtte sine spill,» forklarer Tim Sweeney i Epic Games, og mener 30 prosent er alt for mye i forhold til kosten til Google i forhold til båndbredde og kundestøtte.

Utvikleren gjør også noe tilsvarende på PC der spillet ikke er tilgjengelig via Steam, med kun via selskapets egen løsning.

Sweeney har tidligere uttalt seg sterkt mot lukkede systemer, deriblant Microsoft Store og Windows 10, men Epic Games var uansett tidlig ute med å slippe “Fortnite” til nedlåste iOS. Her har utvikleren derimot ikke noe valg ettersom App Store er den eneste løsningen.

Hva syns du om at Epic Games lanseres “Fortnite” utenfor Play Store?

 

Kilde:
Gamespot

Annonse