Snapchat mister brukere for første gang noen sinne
Over tre millioner brukere har forlatt plattformen siden forrige kvartal.

Annonse


Første gang noen sinne at Snapchat mister brukere

I dag kunne Snap Inc. avsløre de finansielle tallene for årets andre kvartal. Selv om tallene gikk over forventningene, ble det også konstatert at Snapchat har opplevd den første nedgangen i antall aktive brukere noen sinne.

1,5 prosent nedgang

Snapchat avslørte at antall aktive brukere gikk ned fra 191 til 188 millioner brukere – fra første til andre kvartal. Dette er en nedgang på 1,5 prosent.

Sjefen for den populære appen, Evan Spiegel, legger skylden på appens nye design som rullet ut tidligere år, men han er sikker på at de nå har rettet opp i de delene av det nye designet som gjorde brukerne frustrerte.

Lavere netto tap og økt omsetning

Det var imidlertid ikke bare dårlige nyheter som ble offentliggjort i dag. Selskapet kunne melde om en 44 prosent økning i omsetning sammenliknet med samme periode i fjor. De gikk fra en omsetning på 182 millioner dollar i løpet av andre kvartal i fjor, til 262 millioner dollar i år. Netto tap gikk ned fra 385 millioner dollar i første kvartal til 353 millioner dollar i andre kvartal.

Annonse


Snap Inc. har mottatt 250 millioner dollar fra den saudiarabiske prinsen Al-Waleed Talal i bytte mot 2,3 prosent av aksjene i selskapet. Noe som bør hjelpe selskapet å overleve litt lengre.

Da appens nye design rullet ut tidligere i år var det spesielt upopulært at snaps ikke lenger ble sortert kronologisk. I stedet ble snaps vist i en rekkefølge bestemt av en algoritme.

Kilde:

9To5Mac

Bruker du Snapchat og er du fornøyd med appen? Fortell oss i kommentarfeltet under!

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse