Annonse


Hackere kan utnytte Meltdown-svakheten og angripe Galaxy S7-telefoner

Samsung Galaxy S7 inneholder en sikkerhetsfeil på microchipnivå. Feilen ble oppdaget tidligere i år og setter flere millioner enheter i fare for å bli hacket.

Man trodde telefonene var immune

Man har tidligere trodd at Samsungs telefoner var immune mot sikkerhetsfeilen kalt Meltdown – en feil som forskere mente at var mulig å finne i de fleste PC-er og smarttelefoner i verden.

Forskere ved Technische Universität Graz i Østerrike har funnet en måte å utnytte Meltdown-svakheten på slik at Galaxy S7-telefoner kan angripes.

Overforenklet kan Meltdown-svakheten brukes til å finne sensitive opplysninger (som passord) som er tastet inn på berørte enheter.

Annonse


Forventer å finne flere telefoner med samme svakhet i fremtiden

Forskerteamet planlegger å offentliggjøre resultatene av forskningen deres i løpet av dagen. Forskningen tar ikke bare for seg Samsungs telefoner og teamet forventer å finne flere telefoner med samme svakhet i fremtiden, sa forsker Michael Schwarz til Reuters.

– Det er potensielt flere telefoner som er  berørt av feilen, men som vi ikke vet om enda. Det kan dreie seg om flere hundre millioner telefoner som er berørt av Meltdown, men som ikke har blitt patchet da produsentene ikke er klar over svakheten selv.

Har allerede tettet sikkerhetshullet

Samsung sa i intervju med Reuters at de rullet ut oppdateringer i januar og juli for å beskytte Galaxy S7 mot Meltdown. Videre sa Samsung at de ikke vet om noen vellykkede angrepsforsøk ved hjelp av Meltdown-svakheten.

I følge Strategy Analytics skal det fortsatt være over 30 millioner Galaxy S7-enheter i bruk. Det er derfor snakk om en fortsatt relevant telefon.

Kilde:

Reuters

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse