Nå kan enda flere få varene sine levert med drone på sagaøya
Aha utvider droneleveringstjenesten på Island.

Annonse


Nå kan enda flere få varene sine levert med drone på sagaøya

Islands største nettbutikk, Aha.is, har i allerede over ett år tilbudt levering av pakker med droner. Denne tjenesten har bare blitt tilbudt langs en rute i Reykjavik.

13 nye ruter

Nå har selskapet annonsert at de åpner 13 nye ruter.

– Dagens forbrukere forlanger levering nesten øyeblikkelig etter bestilling, sa Aha-sjef, Maron Kristofersson i intervju med ZDNet.

– Ved å utvide droneleveringstjenesten vår går vi en lang vei i å oppfylle kundenes ønsker, fortsatte han.

Annonse


Mye byråkratisk arbeid

Aha måtte gjennom mye byråkratisk arbeid før de etter hundre testflyvninger fikk tillatelse av det islandske luftfartstilsynet til å starte opp tjenesten.

Samarbeid med israelsk selskap

Den islandske nettbutikken samarbeider med det israelske droneselskapet Flytrex om tjenesten.  De 13 nye rutene er en konsekvens av ett år med skadefrie leveringer i tråd med myndighetens sikkerhetskrav.

– Vi når nye høyder på Island, sa Flytrex-sjef Yariv Bash.

– Innbyggere i Rekjavik kan nå bestille sushi og et utall andre produkter og få dette levert rett hjem ved hjelp av droner.

De 13 nye rutene utvider dekningsområdet og dekker sammenlagt ca. halve Reykjavik. Dronene har fortsatt kun tillatelse til å fly etter forhåndsdefinerte ruter, men de kan fly inntil 700 meter fra rutene for endelig levering.

Kilde:

ZDNet

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse