EU kan tvinge Apple til å droppe Lightning-port
EU er ikke begeistret over Apples Lightning-port.

Annonse


EU kan tvinge Apple til å droppe Lightning-port

EU-kommissær for det indre marked, Elzbieta Bienkowska, har satt seg ut et nytt mål.

Ti år siden sist

EU-kommisjonen planlegger nok en gang å se på problemet med ikke-universale mobilladere. Det er ti år siden sist EU så seg lei av at mobilprodusentene benyttet ulike innganger for laderne til sine telefoner.

I dag bruker de fleste telefoner micro-USB og USB-C. Et resultat av at Apple, Samsung, Huawei og Nokia i 2009 undertegnet en avtale om å sammen gå over til bruk av micro-USB.

Apple med deres Lightning-port er det åpenbare målet

Bortsett fra USB-C og micro-USB, er det bare Apple sin Lightning-port som har en nevneverdig stor mengde brukere. Altså er Apple det åpenbare målet for EUs etterforskning.

Annonse


På grunn av at tilstanden etter den frivillige avtalen har utviklet seg i en utilfredsstillende retning, vil kommisjonen om kort tid sette i gang en studie for å evaluere kostnadene og fordelene ved bruk av andre tiltak.

Unødvendig innblanding?

Enkelte mener at dette er unødvendig innblanding fra myndighetenes side, og at det vil forhindre fremtidig utvikling. Blant annet hevdes det at Lightning bidro sterkt til den nye standarden med plugger som kan settes inn begge veier.

Det ryktes at Apple planlegger å gå over til USB-C, og press fra EU kan være det som til.

Kilde:

MSPowerUser

Synes du EU burde blande seg inn? Fortell oss i kommentarfeltet under!

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse