Pristoppen er ikke nådd for smarttelefoner.
Prisen vil bare stige i tiden fremover, spår analytikerne.

Annonse


Pristoppen er ikke nådd for smarttelefonen

Med lanseringen av iPhone X i fjor høst ble 10 000 kroner-grensen passert, og det er neppe siste gang en mobilprodusent krysser denne barrieren.

Bare starten

Flere har ment at prisen er for høy og at iPhone X ville bli en flopp, men Apple har stilnet noe av kritikken og uttalt at smarttelefonen har vært den mest populære siden lanseringen i november i fjor.

CNet føler at dette betyr at mobilprodusentene bare vil øke prisene i tiden fremover. Nettstedet peker blant annet på at flere av selskapene har økt prisene på sine flaggskiptelefoner. Tidligere i år lanserte Huawei P20 Pro som er selskapets dyreste hittil – sett bort fra luksusmodellene som lages i samarbeid med Porsche Design.

“På kun to år har prisen for en Galaxy-telefon økt med 15,1 prosent fra Galaxy S7 i 2016 til Galaxy S9 i USA, mens Huaweis P-serie har økt 33 prosent siden 2016 – og det ikke medregnet Pro-modellen”, skriver nettstedet og fortsetter:

Annonse


“Men det største spranget tilhører OnePlus’ telefoner, hvis prislapp har økt med 32,6 prosent i USA og 42,6 prosent i Storbritannia siden 2016.”

Tror kundene kjøper uansett

Analytikere virker å være enige i at pristrenden vil fortsette fremover. Ben Wood, sjefanalytiker i CCS Insight sier til CNet at kundene er forberedt på å betale en høy pris for en smarttelefon ettersom det utvilsomt er det viktigste produktet i deres liv.

Wood tror at startprisen på iPhone X Plus kan bli så høy som 1200 dollar.

– Folk kommer umiddelbart til å klage i sosiale medier: “Hva er dette for noe tull?” og så vil de snike seg ut og kjøpe en, sier han til nettstedet.

IDC-analytiker Anthony Scarsella tror at salgstallene vil gå nedover, men at den gjennomsnittlige salgsprisen vil fortsette å stige fra 313 dollar i fjor til 345 dollar i år. Det sa han under selskapets Worldwide Quarterly Mobile Phone Tracker.

Hvor går grensen for hvor mye du vil betale for en smarttelefon?

 

Kilde:
CNet

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse