John McAfees "uhackbare" kryptovaluta ble hacket.
John McAfee mener man må stjele penger for at det skal regnes som en hack.

John McAfees “uhackbare” bitcoinlommebok ble hacket

John McAfee, som nå satser fullt på kryptovaluta og bitcoinlommeboken Bitfi, er ikke kjent for å snakke i små ord. Nylig utfordret han folk til å hacke hans Bitfi-lommebok og han lovet 100 000 dollar i dusør til den eller dem som klarte det.

Hacket eller ikke?

Det fikk selvsagt flere til å forsøke seg og den nederlandske sikkerhetseksperten som kaller seg Oversoft hevder å ha klart det på under en uke. Oversoft sier han fikk tilgang til administratorrettighetene til McAfees Bitfi-lommebok, og det uten å eie enheten som koster 120 dollar.

– Du trenger ikke å eie en Bitfi-enhet for å kjøre en Bitfi-lommebok. Jeg gjentar: det er ingenting i den enheten som kreves for at Bitfi-appen skal fungere. Det er INGEN sikkerhetselementer. De kunne like gjerne lansert den på Play Store som en app, skriver Oversoft.

Ikke enig

McAfee er på sin side ikke enig at Oversoft har klart å hacke den digitale lommeboken og sier at å få tilgang til administratorrettighetene ikke regnes som en hack. Ifølge McAfee må man stjele fra BitFi-lommeboken før det regnes som en hack.

Det hele eskalerte da Bitfi-topp Daniel Khesin senere skriver på Twitter at selskapet starter en ny “bug bounty” og lover 10 000 dollar til dem som kan avdekke sikkerhetsfull. Bitfi har tidligere lover 250 000 dollar til dem som finner hull i systemet deres. Ifølge Oversoft er dette ren løgn og kun ment som markedsføring, og den nederlandske sikkerhetseksperten har sett null til dusøren som ble utlovet.

 

Kilde:
The Next Web