Avast, eierne av Piriform, har fjernet siste versjon og ser også ut til å ha tatt kontroll over kommunikasjonen.

Annonse


– Jeg orker ikke mer og sletter programmet på over 40 maskiner

CCleaner er i hardt vær, for  det har skjedd mye med programvaren etter at Avast kjøpte dem opp, og ikke for det bedre.

Umulig å lukke

Den nyeste versjonen, 5.45, er nå trukket av Avast (det er 5.44 som serveres for tiden) etter at det ble kjent at brukerne ikke kan avslutte programmet fra oppgavelinjen, at det følger med på systemet selv om brukeren har takket nei, og det faktum at det sender informasjon til tredjeparter.

Selskapet sier de skal lansere en oppdatert versjon, men sist gang samfunnet hørte noe fra Paul Piriform var 30. juli, og mange er veldig irriterte. Trolig har Avast tatt over styringen av kommunikasjonen.

Jeg har selv blogget om problemene:

Jeg tok sjansen på å installere dette programmet igjen, men det burde jeg ikke: nekter deg å avslutte

Annonse


Kan de snu skuta?

Det er trist å lese forumet nå, for jeg har også hatt nytte av programmet. Det blir spennende å se om de klarer å snu skuta, men et aldri så lite PR-mareritt har dette likevel blitt.

Dette er noen av innleggene på Piriform-forumet:

“Etter å ha brukt CCleaner så mye, er det nå tid for å ta farvel. Jeg bytter til en konkurrent fordi CCleaner nå er en av de slemme gutta. Jeg avinstallerer nå programmet på over 40 maskiner på jobben.”

En annen synes det er trist at CCleaner “er ødelagt” og mener at programmet nå er “plagevare”. Vedkommende sier at også han eller hun kommer til å slette programmet på maskinene de administrerer.

 

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse