Fikk en regning på 800 000 kr etter kun 1 natt på sykehus i Los Angeles
Du kan risikere å bli ruinert, dersom du er uheldig i utlandet

Fikk en regning på 800 000 kr etter kun 1 natt på sykehus i Los Angeles

Annonsørinnhold

Vi har et enormt bra helsesystem i Norge, vi er klar over det, men tar vi det for gitt? Vi er takknemlige, men det kan allikevel være vanskelig å forstå hvor bra vi har det før vi opplever hvordan det fungere i andre land. Vi har vokst opp med dette systemet, og er vant til å få gratis sykehusopphold og ambulanse (dersom man ser bort ifra skattepengene).

I andre land derimot, kan man risikere å miste alle eiendeler og gå personlig konkurs dersom man trenger å tilbringe en natt på sykehus uten reiseforsikring.

Fikk en regning på 800 000 kr etter kun 1 natt på sykehus

Silje Norderhaug (33) fra Bergen, måtte tilbringe en natt på et sykehus i USA for å gå gjennom en nødvendig operasjon. Sjokket var stort da regningen kom på svimlende 800 000 kr i ettertid. Regningen var kun for sykehusoppholdet, og regningene for narkosen, operasjonen og blodprøvene kom utenom.

Det er ikke en gang mulig å forstå hvordan et sykehus kan ha så store utgifter for kun en eneste natt. Og hvordan har noen mulighet til å kunne betale dette? For ikke å snakke om hva det hadde kostet dersom det hadde blitt en hel uke på sykehuset, i stedet for 1 natt.

Selv forsikringsselskapet syntes regningen var for stor

Heldigvis hadde Silje forsikring, og det hele endte med at forsikringsselskapet måtte sette advokatene sine på saken. Etter mye frem og tilbake betalte forsikringen 600 000 kr for oppholdet på sykehuset, men hvis hun ikke hadde hatt forsikring, hadde hun måtte betale hele regningen for egen lomme.

Dette skjer dessverre mye oftere enn man skulle tro. Derfor er ekstremt viktig å ha reiseforsikring når man er på ferie. Mer om reiseforsikringer og hva som skjedde med Silje, finner du her.

Husk å sammenligne reiseforsikringer og lån

Sommeren begynner å nærme seg slutten, og med en gang fellesferien er over, begynner billige reiser å dukke opp overalt på internett. Skulle du trenge mer penger til ferien, er det mulig å f.eks. ta opp et forbrukslån. Forbrukslån er uten sikkerhet, og du bruke det til hva du enn skulle ønske, om det så er ferie eller oppussing.

Skulle du ta opp et lån eller skaffe deg en reiseforsikring, så er det viktig at du sammenligner produktene før du signerer papirene. Her kan du spare mye penger, for gebyrene og rentene varierer veldig fra selskap til selskap. Financer.com er en side som sammenligner lån, kredittkort og andre finansielle produkter for deg. For tiden finner du over 50 forskjellige banker og långivere i sammenligningen deres.

Ikke gå for det første og beste du finner, men gjør litt research først, slik at du finner det billigste lånet eller kredittkortet for deg.