80-tallet slår tilbake - NES med bedre salgstall enn PS4 og Xbox One
Nintendos konsollklassiker rett til topps i juni.

Annonse


80-tallet slår tilbake – NES med bedre salgstall enn PS4 og Xbox One

Juni er på grunn av E3-messen en viktig måned for spillindustrien. Her blir nye spill og konsoller offentliggjort. Den ene presentasjonen er mer fantastisk enn den andre for å vise hva fremtidens spill kan by på.

Vellykket relansering

Hva svarte kjøperne? Jo, de gikk og kjøpte seg NES isteden – i alle fall om vi skal tro salgstallene for juni som NPD Group har lagt fram.

– Dette er første gangen at en NES har vært på toppen av konsollisten (i antall enheter) siden selskapet begynte å følge markedet i 1995, sa NPD-analytiker Mat Piscatella.

Kanskje ikke så rart med tanke på at konsollen originalt ble lansert på midten av 80-tallet. NES Classic ble lansert i 2016, men ble i løpet av kort tid utsolgt.

Annonse


52 prosent økning sammenliknet med juni i fjor

NES Classic ble relansert i juni i år, og det førte til at Nintendos maskinvareomsetning steg med 52 prosent sammenliknet med juni i fjor. Samlet maskinvareomsetning for Nintendo beløp seg til 2,87 mrd. kroner i juni i år.

– Alle de nyeste konsollene kan vise til økte salgstall. De økte salgstallene skyldes antakeligvis Fortnite, markedsføringen i forbindelse med E3-messen og relanseringen av NES Classic, i følge Piscatella.

Når det kommer til mest inntjening i kroner og øre, må Nintendo fortsatt se seg slått av Sony og deres konsoll – PlayStation 4.

De presenterte tallene gjelder for det amerikanske markedet.

Kilde:

VG24/7

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse