Nå er Huawei større enn iPhone på mobiler
Huawei har solgt flere smarttelefoner enn Apple det siste kvartalet.

Annonse


Nå er Huawei større enn Apple på mobiler

I en ny rapport fra IDC, skrives det at verdens mobiltelefonprodusenter sendte ut totalt 342 millioner smarttelefoner i det forrige kvartalet. Dette er en nedgang på 1,8 prosent sammenliknet med samme periode i fjor.

Nedgående trend

IDC forklarer at dette er det tredje kvartalet på rad med nedgang for smarttelefonmarkedet, og bare det fjerde kvartalet med nedgang i historien overhodet. Til tross for nedgangen mener Apple-sjef, Tim Cook, at smarttelefonmarkedet er sunt.

Huawei tar over andreplassen

Det interessante med rapporten er at Huawei har tatt over Apples andreplass, når det kommer til antall solgte smarttelefoner. Mens Apple “bare” solgte 41,3 millioner smarttelefoner, klarte Huawei å selge unna 54,2 millioner.

Dette er det andre kvartalet siden 2010 at Apple ikke innehar første- eller andreplassen hva smarttelefonsalg angår. Rapporten viser imidlertid til det faktum at Apple lanserer nye iPhone-modeller til høsten, og at dette mest sannsynlig sender Apple opp på lista igjen.

Annonse


Utrolig vekst for Huawei

– Huaweis vekst er utrolig, for å si det mildt. Selskapets evne til å tre inn i markeder der merkevaren har vært relativt ukjent er imponerende, sa IDC-topp Ryan Reith.

Det er kanskje ikke så rart at Huawei har klatret opp på listen, da den nyeste smarttelefonen deres, P20 Pro, er den råeste Android-telefonen vi har testet.

Kilder:

IDC
9To5Mac

 

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse