Windows 10-PC så liten at den får plass i jakkelomma
Dobbel ytelse, like liten.

Annonse


Superportabel PC får plass i jakkelomma

Om du er på jakt etter en superportabel PC, kan det være at du bør sjekke ut GPD Pocket2.

Utviklingen av PC-en ble fullfinansiert på Indiegogo i løpet av noen få timer. Faktisk er utviklingen, i skrivende stund, over 700 prosent finansiert.

Surface Pro-prosessor

GPD Pocket2 kjører Windows 10 Home og har en Intel Core m3-7y30-prosessor (samme som den billigste Surface Pro-modellen), 8 GB RAM, 128 GB SSD og en sju tommer stor Gorilla Glass4-beskyttet skjerm med en oppløsning på 1920×1200 bildepunkter. PC-en er 8 mm tjukk på det tynneste, 181 mm lang og 113 mm bred, og veier like under 500 gram.

Dobbel ytelse sammenliknet med forgjengeren

Utviklerne, GPD HK, skriver at GPD Pocket2 knuser forgjengeren, GPD Pocket, hva ytelse angår. I CPU-Z har mini-PC-en fått en multi-thread score på 2688, og en 3DMARK II P GPU score på 5687. Begge verdiene er dobbelt så høye som forgjengeren.

Annonse


GPD HK har også klart å dytte inn et viftebasert kjølesystem i PC-en, slik at man unngår problemer i forbindelse med throttling.

Videre er PC-en utstyrt med to USB Type-A-porter, en USB Type-C-port og en inngang for SD-kort.

Større tastaturflate og vifter som kan slås av

Den første GPD Pocket-maskinen fikk gode kritikker, men kritikerne var av den oppfatning at tastaturet var for lite og at viftene var for bråkete. Med GPD Pocket2 har utviklerne forsøkt å komme kritikerne i møte ved å installere en knapp som stopper viftene, samt at de har gjort tastaturflaten større.

PC-en kan kjøpes via Indiegogo for 529 dollar, eller rundt regnet 4 300,- kroner. GPD HK forventer at de kan begynne å sende ut datamaskinene en gang i løpet av oktober i år.

Kilder:

TechRepublic
Indiegogo

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse