Microsoft vil begynne å leie ut datamaskiner
Microsoft vil la brukere slippe å ta ansvar for systemoppdateringer

Annonse


Microsoft vil lease ut datamaskiner

Ryktene skal ha det til at Microsoft snart kommer til å starte opp en tjeneste som lar brukere tegne et abonnement som lar dem lease en PC fra Microsoft. Mot et månedlig beløp får man da altså ikke bare Windows 10, men også en hel PC.

Ikke et ukjent konsept

Tjenesten blir kalt for “Microsoft Managed Desktop” og tjenesten er slik navnet gir inntrykk av – Microsoft kan administrere enheten slik at brukeren selv ikke trenger å sette i gang oppdateringer. Dette konseptet bør ikke være ukjent for de som bruker jobb-PC-er, der fjernoppdatering ikke er en sjeldenhet.

Microsoft leaser ut PC-er allerede i dag, men disse blir ikke fjernadministrert av Microsoft.

Ønsker å fjerne et usikkerhetsmoment

“Problemet” i dag er at Microsoft, med Windows 10, forsøker å støtte alle tenkelige maskinvarekonfigurasjoner.  Om en Windows-oppdatering fører til programvarefeil, kan dette føre til kostbare problemer for bedrifter. Microsoft ønsker å eliminere dette usikkerhetsmomentet ved å leie ut datamaskiner, slik at de på forhånd, med sikkerhet, kan si at en oppdatering ikke vil føre til problemer.

Annonse


Dato for oppstart ukjent

Det er fortsatt ukjent når tjenesten blir tilgjengelig, og Microsoft har ikke gitt noen pekepinn på om de kommer til å lease til forbrukere direkte, eller om de kommer til å la maskinvarepartnere ta seg av dette.

Kilde:

Digital Trends

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse