Slik blir trolig Apple helt nye laptop
Er planen å introdusere en ny formfaktor, eller å utstyre MacBook Air med Retina-panel og 2017 Intel CPU-er? Bildet er av MacBook 12" som bruker de mest strømgjerrige Intel CPU-ene..

Annonse


Slik blir trolig Apple nye laptop-er

Apples plan er visstnok å lansere en ny mellomklasse-laptop, eller blir det en oppgradering av Air-serien med Retina Display og kraftigere Intel CPU-er?

Uklar laptop-strategi

Det er vanskelig å se hva som er laptop-strategien til Apple, for de har 12″-modeller som heter MacBook, de svært tynne maskinene med strømgjerrige men noe trege Intel-brikker.

Så er det Air-modellene som Apple nekter å la dø (men som kun har fått GHz-oppgraderinger), og selvsagt Pro-maskinene som oppdateres hyppigere, men ikke hyppig nok.

Uansett hva de kommer til å kalle maskinene, vet vi nå trolig mer om hvilke CPU-er som vil sitte i dem.

Annonse


Jeg sparte 7000 kroner og handlet en MateBook X Pro i stedet for MacBook Pro

Air-maskinene er pinlig utdaterte

Ifølge Economic Daily News er det snakk om Intels Kaby Lake R (for Refresh) CPU-er, lansert i andre halvdel i fjor, som blir å finne i disse.

Intel sliter nemlig å få til 10 nm, så 14 nm som disse er bygget på, vil altså leve en god stund til før Intels Cannon Lake lanseres på tampen av 2019.

I Kaby Lake R-serien finner vi i5 og i7 CPU-er fra 1,6 til 1,9GHz og med Turbo-hastigheter fra 3,4 til 4,2GHz. Brikkene drar 15 w og har Intel UHD Graphics 620. Maskiner med disse CPU-ene støtter opp til 32GB DDR4 eller LPDDR3 RAM.

Det er på overtid å oppdatere Air-maskinene, om det er disse som faktisk blir oppgradert, eller om de endelig pensjoneres. De har nemlig 2015 Intel CPU-er i Broadwell-serien.

 

Kilde:
MacRumors

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse