Annonse


AMDs monsterprosessor koster over 15 000 kroner

Det er ikke lenge siden AMD arrangerte et event i forbindelse med den kommende Threadripper 2-prosessoren. Nå har ryktene rundt prosessoren begynt å svirre som aldri før.

15 000 kroner

Prosessoren ble nemlig nylig funnet i lista til en kanadisk nettbutikk, og der var prisen satt til 2 400 kanadiske dollar. Eller i overkant av 15 000 kroner. Tar man norske prisforhold i betraktning, kan man med utgangspunkt i denne prisen forvente en norsk utsalgspris på mellom 15 og 16 000 kroner.

Dette ryktet stemmer godt overens med et rykte fra tidligere i år. Da kunne vi melde at en tysk nettbutikk hadde lagt ut prosessoren med en prislapp på 1 509 euro. Altså i underkant av 15 000,- kroner.

32 kjerner og 64 tråder

AMD Threadripper 2990X er flaggskipmodellen til Threadripper 2-plattformen. Den har 32 kjerner og 64 tråder – noe som burde tilfredsstille de fleste som driver med arbeid som har nytte av flere prosessorkjerner.

Annonse


Prosessoren skal ha en klokkefrekvens på 3,4 GHz, med mulighet for boost opptil 4,0 GHz. Alle dagens hovedkort med TR4-socket kommer til å støtte Threadripper 2.

Mulig augustlansering

Ryktene skal ha det til at prosessoren blir å få kjøpt i løpet av august eller september i år. Det er med andre ord ikke lenge igjen!

Kilde:

Wccftech
Techradar

Skal du skaffe deg denne prosessoren? Fortell oss i kommentarfeltet under!

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse