Nå vet vi når Audi skal vise frem e-tron quattro.
Datoen for Audi e-tron er satt.

Annonse


Nå vet vi når Audi skal vise frem e-tron quattro

Endelig er datoen bekreftet for når Audi skal vise frem produksjonsutgaven av elbilen e-tron quattro. Datoen er 17. september og vil finne sted i San Francisco, skriver Electrek.

Ikke lenge til

Dette er datoen da Audi skal avsløre samtlige spesifikasjoner, egenskaper samt pris. Samtidig får amerikanske kunder muligheten til å reservere en plass i e-tron-køen ved å betale et depositum på 1000 dollar.

Nordmenn har hatt mulighet til dette i lang tid og i mars meldte den tyske bilprodusentens norgesavdeling at over 4000 personer har reservert en plass i køen.

I en pressemelding sier Audi at reservasjonen har et digitalt økosystem som gir reservasjonsholdere full oversikt over prosessen fra betaling av depositum til utlevering av bilen. Kundene vil kunne spore prosessen i detalj og Audi planlegger å avsløre mer om dette under 17. september-arrangementet.

Annonse


Fikk du med deg?

Se rykende ferske bilder av Audi e-tron-interiøet – speilene er byttet ut med kameraer

Spent på prisen

Av detaljer er det kjent at Audi e-tron har en batteripakke på 95 kWt som driver de to elektriske motorene som til sammen har en ytelse på kW. Batteripakken har støtte for hurtiglading ved opptil 150 kW.

I mars avslørte Audi AG prisen på 80 000 euro, 760 000 kroner med dagens kurs, inklusiv 19 prosent moms. Det er ikke moms på elbiler i Norge, derfor må man trekke fra 19 prosent. Da ender vi på rundt 67 200 euro, altså i underkant av 640 000 kroner.

Til sammenlikning koster konkurrentene følgende:

  • Jaguar I-Pace: 599 900 kroner (utstyrsversjon S).
  • Tesla Model X: 674 920 kroner (75D).

 

Kilde:
Electrek

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse