Medietopper vil utestenge nettpirater fra nettet.
Sky Ireland er villig til å utestenge abonnenter.

Annonse


Medietopper vil utestenge nettpirater fra nettet

Sony Music Entertainment, Warner Music og Universal Music ønsker at Sky Ireland implementerer et nytt system som kan føre til at nettpirater mister tilgang til abonnementet. Det skriver Irish Times.

Vil etterkomme påleggene

Det er snakk om et “three strikes”-system der abonnenter som piratkopierer innhold på nett, mister tilgang til verdensveven. Ifølge rapporter fra Irish Times har Sky ingen innsigelser mot dette, men krever en rettsordre for å gjennomføre utestengelsene.

Nyhetsmediet skriver at Sky jobber aktivt med musikkindustrien for å bekjempe piratkopiering som bredbåndleverandøren mener er en trussel mot arbeidsplassene i den kreative bransjen.

– Det er derfor viktig at selskaper som vårt, sammen med myndighetene og resten av medie- og teknologiindustrien, gjør det de kan for å beskytte opphavsretten, sier Sky til Irish Times og legger til:

Annonse


– Opphavsrettsholdere som tror at bredbåndbrukere har delt innhold på nett ulovlig, har mulighet til å ta sakene til retten. Hvis rettsordren blir ilagt, må nettleverandøren etterkomme dette og Sky vil selvsagt etterkomme et slikt pålegg.

Sky samarbeider fra tidligere med Premier League med å ta ned ulovlige nettstrømmer av fotballkamper.

 

Kilde:
Irish Times

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse