Facebook letter på sløret: - Hackere har fått tilgang til data på 30 millioner brukere
I et ferskt blogginnlegg redegjør Facebook for hacke-skandalen.

Annonse


Facebook skattet under én million kroner i Norge

Ferske regnskapstall for Facebook viser at selskapet betalte 919 894 kroner i skatt i 2017. Det melder Dagens Næringsliv.

Under én million i skatt

Tallene viser at omsetningen var på 27,5 millioner kroner, opp fra 13,1 millioner kroner året før, med et underskudd på snaut –780 367 kroner. I 2016 var underskuddet på -671 568 kroner.

DN skriver at tallene ikke viser hele bildet på Facebooks tilstand i Norge, dette ettersom nettsamfunnet sluser inntektene gjennom Irland. Tidligere har det blitt anslått at nettsamfunnet omsetter for to milliarder kroner i året i Norge.

På tampen av fjoråret annonserte Facebook at de skal gjøre endringer og at de skal skatte av annonseinntektene i landet der omsetningen genereres, og ikke i Irland som er et skatteparadis for de store teknologiselskapene.

Annonse


130 milliarder dollar forduftet

I går la også Facebook frem regnskapstallene globalt for årets andre kvartal. De viste en omsetning på 13,23 milliarder dollar og et overskudd på 5,11 milliarder dollar. som var opp sammenliknet med fjoråret, men svakere enn forventet.

Det var også antall daglige brukere som var på 1,47 milliarder, under forventede 1,49 milliarder personer.

Etter tallene ble lagt frem, falt Facebook-aksjen med 20 prosent og rundt 130 milliarder dollar av nettsamfunnets verdi.

 

Kilde:
Dagens Næringsliv,
The Verge

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse