- Årets iPhoner vil bruke Intel-modemer.
Intel kan bli eneleverandør av modembrikker til iPhone.

Annonse


Årets iPhoner vil bruke Intels tregere modemer

Flere hastighetstester har bevist at Qualcomms modem for smarttelefoner leverer høyere datahastigheter enn Intels, noe førstnevnte har benyttet sjansen til å skryte av.

Siden 2016 har Apple brukt modem fra begge selskaper i iPhone – de med Qualcomm har raskere netthastigheter enn de med Intel – men nå kan det vært slutt på denne fordelingen.

Tror Intel blir eksklusiv leverandør

Rapportene kommer direkte fra Qualcomms tekniske sjef, George Davis, som under gårsdagens konferansesamtale i forbindelse med fremleggingen av selskapets regnskapstall, langt på vei bekreftet at Apple går for 100 prosent Intel.

– Vi tror at Apple planlegger utelukkende å bruke vår konkurrents modemer fremfor våre modem i den neste iPhone-lanseringen. Vi vil fortsette med å levere modemer til Apples eldre enheter, siteres han av Reuters.

Annonse


I februar meldte analytikeren Ming-Chi Kuo at Apple kan komme til å skrote Qualcomms brikker til fordel for Intels. Så gjenstår det å se om dette er en fordel for kundene – tester viser som nevnt over at Qualcomm-brikkene yter mye bedre.

Forholdet mellom de to selskapene er ikke på sitt beste etter den pågående juridiske disputten mellom seg.

 

Kilde:
Reuters

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse