Årets iPhoner vil bruke Intels tregere modemer

- Årets iPhoner vil bruke Intel-modemer.
Intel kan bli eneleverandør av modembrikker til iPhone.

Flere hastighetstester har bevist at Qualcomms modem for smarttelefoner leverer høyere datahastigheter enn Intels, noe førstnevnte har benyttet sjansen til å skryte av.

Siden 2016 har Apple brukt modem fra begge selskaper i iPhone – de med Qualcomm har raskere netthastigheter enn de med Intel – men nå kan det vært slutt på denne fordelingen.

Tror Intel blir eksklusiv leverandør

Rapportene kommer direkte fra Qualcomms tekniske sjef, George Davis, som under gårsdagens konferansesamtale i forbindelse med fremleggingen av selskapets regnskapstall, langt på vei bekreftet at Apple går for 100 prosent Intel.

Annonse

– Vi tror at Apple planlegger utelukkende å bruke vår konkurrents modemer fremfor våre modem i den neste iPhone-lanseringen. Vi vil fortsette med å levere modemer til Apples eldre enheter, siteres han av Reuters.

I februar meldte analytikeren Ming-Chi Kuo at Apple kan komme til å skrote Qualcomms brikker til fordel for Intels. Så gjenstår det å se om dette er en fordel for kundene – tester viser som nevnt over at Qualcomm-brikkene yter mye bedre.

Forholdet mellom de to selskapene er ikke på sitt beste etter den pågående juridiske disputten mellom seg.

 

Kilde:
Reuters

Annonse
Annonse