Tesla økte Norges-inntektene med nesten fire milliarder kroner.
Tesla hadde et godt 2017 i Norge.

Annonse


Tesla økte Norges-inntektene med nesten fire milliarder kroner

Regnskapstall for Tesla Motors Norway AS viste at 2017 var et formidabelt år for den amerikanske bilprodusenten i Norge. Det melder nettstedet E24 som skriver at inntektsveksten var på nærmere 4 milliarder kroner fra 2858 i 2016 til 6819 millioner kroner i fjor.

Øker overskuddet

– Interessen for helelektriske familiebiler tok av i 2017 i Norge, sier kommunikasjonssjef Even Roland i Tesla Norge i en uttalelse til nettstedet. Han trekker frem brukervennlig teknologi, Supercharger-nettverket og god plass som årsaker til at norske kunder velger Tesla.

Samtidig med økte inntekter, vokste også kostnadene stort. E24 skriver at driftskostnadene var på 6766,8 millioner kroner mot 2827,3 i 2016. Overskuddet økte dermed til 52,5 millioner kroner fra rundt 30 millioner kroner året før.

– Misnøye

Dog er det ikke alt rosenrødt for Tesla i elbillandet i Norge. Forbrukerrådet la nylig frem en halvårsrapport over henvendelser fra forbrukere på spørsmål eller klager om selskaper. I fjor lå Tesla på 24. plass, mens de så langt er på 4. på firmatoppen over selskapene det stilles flest spørsmål om.

Annonse


Rundt samme tidspunkt skrev Elon Musk på Twitter at “nordmenn har all grunn til å være misfornøyde med Tesla”. Dette på grunn av serviceutfordringer, og senest i går meldte Bloomberg at “nordmenn er lei Tesla”.

 

Kilde:
E24

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse