Bluetooth-tilkoblingen på mobilen din kan være usikker.
Sørg for å holde enhetene dine oppdatert.

Annonse


Bluetooth-tilkoblingen på mobilen din kan være usikker

Intel har avdekket en svakhet i Bluetooth som gjør det mulig for ondsinnede å få tilgang til en enhet og deretter sende innhold mellom to sårbare enheter. Dette kan ifølge Intel føre til at angriperen får tilgang til smarttelefonen.

Har tettet hullet

Svakheten ligger i Bluetooth-implementeringen i operativsystem og drivere i brikker fra Apple, Broadcom, Intel og Qualcomm, men heldigvis ser det ut til at mange ikke er rammet av dette.

Apple har allerede sluppet oppdateringer til iOS, macOS og watchOS som tetter hullet, mens Intel, Broadcom og Qualcomm også har løsninger på plass for sine brikkesett. Microsofts enheter er ikke rammet av dette, sier Windows-produsenten.

Lite sannsynlig at mange er rammet

Bluetooth Spesial Interest Group (SIG) sier at det er utfordrende å gjennomføre angrepet og at det dermed er liten sjanse for at mange er rammet av denne svakheten. Angriperen må nemlig være i nærheten av to Bluetooth-enheter som er i paringsmodus.

Annonse


– Angriperen må avskjære byttet av nøkler ved å blokkere hver overføring, dette ved å sende en bekreftelse til enheten som sender, for deretter å injisere den ondsinnede pakken til enheten som mottar i løpet av et kort tidsvindu. Hvis kun den ene enheten var sårbar mot angrepet, kan ikke angrepet gjennomføres, forklarer SIG.

 

Kilde:
MacRumors

Annonse