WSJ: Tesla ber leverandører om penger tilbake.
Tesla-aksjen falt etter rapportene om tilbeføringer av betalinger.

Annonse


WSJ: Tesla ber leverandører om penger tilbake

Verdien til Tesla-aksjen opplevde et lite fall etter at et notat ble lekket. I notatet kommer det frem at Tesla har bedt sine underleverandører om tilbakebetaling.

– Urovekkende

Oppdatert: Tesla opplyser i en e-post at det ikke er blitt sendt ut til samtlige leverandører og uttaler:

Forhandlinger er en del av innkjøpsprosessen, og ettersom vi nå er i en sterkere posisjon grunnet Model 3-produksjonsskaleringen, er dette et godt tidspunkt for å øke vårt konkurransefortrinn. Vi har jobbet med å oppnå et mer bærekraftig langsiktig kostnadsgrunnlag, ikke bare å finne engangsreduksjoner for dette kvartalet. Det er bra for Tesla, våre aksjonærer, og våre leverandører som vil dra nytte av vårt økende produksjonsvolum og fremtidige vekstmuligheter.”

“Vi har bedt færre enn 10 leverandører om en reduksjon i samlet capex på prosjektnivå for langsiktige prosjekter som begynte i 2016 men ikke er fullført. Enhver endring knyttet til disse leverandørene  vil forbedre våre fremtidige kontantstrømmer, men ikke påvirke evnen vår til å være lønnsomme i tredje kvartal. Øvrige samtaler med leverandører fokuserer på fremtidige priser på deler, samt design- eller prosessendringer som vil hjelpe oss med å redusere kostnader, heller enn endringer av prosjektcapex i tidligere perioder. Det er den rette tingen å gjøre.”

Annonse


Wall Street Journal fikk tilgang til brevet der en Tesla-leder forklarer at betalingene er essensielle for selskapet og ber om refundering av en “meningsfull andel” av summen som selskapet har utbetalt til sine underleverandører siden 2016.

– Urovekkende

Samtidig er bransjeeksperter tydelige på at det er høyst uvanlig å forhandle om refusjon for tidligere år, selv om det er vanlig å forhandle om priser når man ligger an til å inngå store kontrakter for fremtiden.

– Det er urovekkende for oss å høre dette, sier Morningstar-analytikeren David Whiston i et notat til sine klienter, skriver The Guardian.

 

Kilde:
Wall Street Journal

Annonse