MacBook Pro-ytelsesproblemene kan være løst, men er det en risiko å gjøre dette trikset?
MacBook Pro med Core i9 CPU kunne vært bedre optimalisert, men det er mulig å hente ut mer ytelse om man tør å leke med garantien.

Annonse


Han løste MacBook Pro i9-ytelsesproblemene med en kommando

En MacBook Pro 2018 Core i9-eier har funnet ut hvordan det er mulig å få full ytelse med Apples nyeste MacBook Pro-maskiner med åttende generasjon Intel Core i9.

Oppdatert, 19:36:

Apple har rettet MacBook Pro-ytelsesproblemene i en feilretting som kan lastes ned nå

Intel og Apple har ikke gjort en god nok jobb

For kontroversen siden lanseringen av de nye maskinene er at ytelsen på toppmodellen med Core i9 er dårligere enn fjorårets i7-modell.

Annonse


Årsaken er sperrer som er satt opp i maskinen av Apple, for Intel ga i 2015 PC-produsentene litt mer spillerom i forhold til hvordan de løser varme- og ytelses-balansen (om produsenten ikke ønsker at kunden nærmest brenner seg, er det lov å klokke ned en god del), og Core i9-brikkene er kanskje rett og slett for kraftige for så tynne maskiner.

Vi tester for tiden varmeutviklingen på en MateBook X Pro med en i7, og det er definitivt utfordringer på den også.

Apples hemmelige og interne videoer avsløres hvordan du fikser dine Apple-produkter

Klokker ned automatisk

Volt-modulen i de nye MacBook Pro-maskinene, kalt en VRM (Voltage Regulator Module), er lik den i eldre MacBook Pro-maskiner, noe som medfører at denne modulen rapporterer at CPU-en trekker for mye kraft (CPU-en er kraftigere, men VRM-en er ikke justert) og derfor klokkes CPU-en ned automatisk.

Noe annet man må være klar over med de i9-brikkene er at de har et nytt seks-kjerne-design, men at Intel valgte å ikke øke TDP-en.

Kan løses

Men, problemet kan faktisk løses med en kommando, eller med et script som kjører automatisk ved oppstart, men merk at dette trolig deaktiverer garantien på maskinen da det i teorien kan ødelegge maskinvaren eller i det minste korte produktets levetid.

Man blir ved slike hendelser minnet om at Apple og andre store produsenter har et problem med Intel som ikke klarer å produsere strømgjerrige nok CPU-er som leverer god ytelse i tynne maskiner, og at ARM kan være løsningen.

 

Kilde:
Reddit

Annonse