EU svinger pisken mot flere selskaper.
Asus er et av selskapene som er ilagt millionbot av EU.

Annonse


EU svinger pisken mot flere selskaper

Nylig ble Google ilagt en rekordbot på titalls milliarder kroner av EUs konkurranseorgan. Nå er det flere selskaper som blir straffes.

Fikk redusert bøtene

I denne runden er det selskapene Asus, Denon & Marantz, Philips og Pioneer som rammes etter å ha brutt EUs konkurranseregler. Selskapene er ikke involvert i samme sak, men ettersom samtlige har brutt de samme reglene, prisfiksing,blir avgjørelsene annonsert samtidig.

De fire selskapene har innrømmet å ha påvirket prissettingen av sine produkter for å opprettholde kunstig høye priser. Samtlige har fått redusert bøtene ettersom de har innrømmet handlingene og har samarbeidet med EU-kommisjonen.

Her er detaljene:

Annonse


  • Asus må betale 63,5 millioner euro (40 prosent reduksjon). Selskapet har forsøkt å forhindre forhandlere i Frankrike og Tyskland i å selge PC-er og skjermer under den anbefalte utsalgsprisen.
  • Denon & Marantz: 7,7 millioner euro (40 prosent reduksjon). Sørget for at prisene på hodetelefonene deres var høyere enn markedet kunne opprettholder. Dette ble gjort i Nederland og Tyskland.
  • Philips: 29,8 millioner euro (40 prosent reduksjon). Philips gjorde tilsvarende som Denon & Marantz på nærmest samtlige av sine produkter i Frankrike.
  • Pioneer: 10,2 millioner euro (50 prosent reduksjon). Funnet skyldig i prisfiksing i en rekke EU-land og for å nekte å ta imot ordre fra forhandlere som ønsker å selge produkter på tvers av landegrensene i EU, og på den måten bidratt til ulik prissetting.

 

Kilde:
IDG,
The Verge

Annonse