Android 8 har omsider over ti prosent av markedet.
Galaxy S9 Plus er en av enhetene med Android 8.

Annonse


Android 8 har omsider over ti prosent av markedet

I starten av mai publiserte Google utviklertall som avslørte at Android 8 – som ble lansert august 2017 – var installert på 5,7 prosent av Android-enhetene. Google la ikke frem statistikk i juni, men er tilbake i juli med en oppdatering.

Dobler, men er fremdeles langt bak

Android 8 opplever stor vekst og dobler faktisk tallet fra mai til totalt 12,1 prosent av Android-markedet. 10,1 prosent av disse kjører Android 8, mens de resterende 2,1 prosentene er på Android 8.1. Utrullingen av Android 8 til flere enheter har tydelig hjulpet stort.

Den mest utbredte utgaven er Android 7 som dekker 30,8 prosent av markedet – en ørliten nedgang på 0,3 prosentpoeng sammenliknet med tallene fra mai. De andre utgavene av Android fortsetter å falle, men legg merke til at Android 5 Lollipop som først ble introdusert i 2014, har stadig over 20 prosent av Android-markedet.

God Android 8-vekst til tross, Google er neppe fornøyd med den lave markedsandelen til den nyeste utgaven av verdens mest utbredte operativsystem for smarttelefoner, nesten ett år etter lanseringen. Og snart er det duket for Android P.

Annonse


 

Kilde:
Android Developer

Annonse