Nå har de løst det store 5G-problemet

Nå har de løst det store 5G-problemet
5G-signalet bærer ikke like langt og hopper og spretter rundt objekter og kan lett blokkeres. Løsningen er fire antenner som styres av et nytt Qualcomm X50-modem.

Qualcomm har med antennemodulen QTM052 løst et stort problem.

Endelig liten nok til mobiler

For 5G opererer på en høyere frekvens enn 4G, noe som betyr at mobilene må kunne ta i mot svært høye hastigheter kombinert med lav svartid.

Dette er noe Qualcomm har måttet jobbe ekstra hardt for å løse, også fordi 5G-signalene ikke reiser like langt som 4G, og det faktum at signalet lett blokkeres og hopper og spretter rundt – med andre ord var det mange problemer å løse.

Annonse

Selv en lastebil som passerer deg på gata ville vært nok til å blokkere signalet i noen sekunder.

Ler av iPhone nett-hastigheten: – Speedtest avslører at iPhone er treg

Kommer tidlig neste år

Qualcomm løste problemer med en rekke mmWave-antenner. Til nå har de vært for store til å passe inn i en mobil, men nå er det mulig å få plass til fire antenner i designet som passer og som kan kommunisere med 5G-tårn. Qualcomm backer opp antennemodulen med X50-modemet som sørger for å dirigere de fire antennene:

Om en antenne blokkeres av f.eks. hånden din, bytter modemet automatisk til en av de andre uten at brukeren er klar over det.

Qualcomms 5G-moduler er nå inne til test hos mobil-produsentene for en lansering i forbrukerprodukter i første halvdel 2019.

 

Kilde:
Qualcomm

Annonse
Annonse