Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Samsungs Galaxy S9 gjør det ikke like skarpt i andre kvartal. (Ill.: Martin Kynningsrud Størbu)

Samsung Galaxy S9 er historisk

Men ikke på en bra måte.

Det koreanske nettstedet The Bell, kunne nylig publisere tall som viser at Samsung har sendt ut færre Galaxy S9-enheter i andre kvartal, enn hva tilfellet var for første kvartal.

I Galaxy S-seriens åtte år lange historie, har det aldri før skjedd at en telefon i serien har hatt lavere salgstall i andre kvartal sammenliknet med det første.

En million færre enheter

Samsung sendte ut rundt regnet ti millioner Galaxy S9-enheter i første kvartal i år, mens de «bare» sendte ut ni millioner det etterfølgende kvartalet. Grunnen til at Samsung aldri har solgt færre enheter i andre kvartal, er at telefonene i Galaxy S-serien som regel blir sluppet i slutten av det første kvartalet.

Teknologikjempen har ikke kommentert salgstallene, men i en pressemelding allerede i april, kunne teknologikjempen avsløre at de forventet lavere salgstall for andre kvartal. Dette begrunnet de med høyere konkurranse i «high-end»-segmentet.

Derfor kommer Note 9 tidligere

At Samsung lanserer Galaxy Note 9 den 9. august, flere uker tidligere enn tidligere Note-modeller, kan tyde på at Samsung ønsker å hente inn igjen noe av tapet. Spørsmålet er om det er nok.

Kilder:

Android Authority
Samsung

 

Stikkord: galaxy note, galaxy s9, samsung