– Tesla mottar flere kanselleringer enn reservasjoner for Model 3

- Tesla mottar flere kanselleringer enn reservasjoner for Model 3.
Tesla-aksjen synker etter rapporter om høye kanselleringstall for Model 3.

Analytiker Rajvindra Gill i selskapet Needham skriver i et brev til sine klienter at antall kundekanselleringer av Model 3 er doblet. Tesla-aksjen falt to prosent etter at analytikeren kom med en anbefaling om å selge.

Hevder kanselleringstallene er fordoblet

Ifølge Gill fører den høye kanselleringsraten fra kundene til at det faktisk er flere som avbestiller enn som reserverer enn Model 3. Toppanalytikeren skriver at Tesla i august i fjor hadde en refusjonsrate på 12 prosent – nå hevder han den er doblet og peker på ulike årsaker:

“Forlenget ventetid, kundene får ikke lenger skattefradraget på 7500 dollar og at modellen til 35 000 dollar ikke er tilgjengelig”, opplyser Gill i brevet til sine klienter. Han legger til:

Annonse

“Ventetiden for Model 3 er mellom 4 og 12 måneder og ettersom grunnmodellen ikke er tilgjengelig før midten av 2019, kan kundene bli nødt til å vente til 2020.”

Electrek, som først rapporterte om saken, viser til at Gill er plassert på 35. plass blant 4841 analytikere på TipRanks og at han har en suksessrate på 69 prosent. Nettstedet, som også har god kjennskap til Tesla, skriver dog at de er uenige i Gills påstander og mener de går imot Teslas uttalelser om økte reservasjoner.

“Jeg vet ikke hvor Gill har denne informasjonen fra, men markedet lytter i hvert fall til ham”, skriver Eletreks Fred Lambert.

 

Kilde:
Electrek

Annonse
Annonse