Nå gjør Apple det nærmest umulig å bruke denne for å hacke iPhone.
Apple har trolig lukket mulighetene for denne iPhone-hackeren.

Annonse


Nå gjør Apple det nærmest umulig å bruke denne for å hacke iPhone

Apple lanserte nylig iOS 11.4.1 med USB Restricted Mode som deaktiverer Lightning-kontakten én time etter sist den var låst opp. Dette gjør det vanskeligere, men ikke umulig, for blant annet politiet å bruke metoder som GrayKey for å låse opp beslaglagte enheter.

Krever passkoden hver gang

I den ferskeste utgaven av iOS 12-betaen trapper Apple opp sikkerheten ytterligere og gjør det så å si umulig å bruke løsninger som GrayKey. Hver gang man kobler til et USB-tilbehør, må man taste inn passkoden.

Dermed har ikke politiet lenger det vinduet på én time til å låse opp enheten før den stenges ned. Dette gjelder selvsagt hvis USB Restricted Mode er aktivert – brukeren kan selv velge å deaktivere sikkerhetsfunksjonen.

I en uttalelse til Engadget i juni sa Apple at det handlet om personvern og sikkerhet, og ikke om å stikke kjepper i hjulene for politiet. FBI har ved flere anledninger klaget over at det er vanskelig å låse opp iPhoner tilhørende mistenkte, og vil trolig rammes hardt av Apples sikkerhetoppdatering. Så gjenstår det å se om Cellebrite og Grayshift er i stand til å lure seg rundt Apples nye sikkerhetslag.

Annonse
– Derfor er det bra at vi kan hacke iPhone

 

Kilde:
AppleInsider

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse