Slik "straffer" piratene spill med kopisperre.
Ny studie viser at kopibeskyttede spill får dårligere karakter av spillerne.

Annonse


Slik “straffer” piratene spill med kopisperre

Selv om den har vist seg å ikke være umulig å knekke, har kopisperren Denuvo til tider ført til hodebry for nettpirater som ikke ønsker å betale for dataspill.

Får negativ tilbakemelding

En studie, kalt “Revenge after ‘Freebies’ Are Gone? Effects of Curbing Piracy on Online User Ratings” utført av dr. Zike Cao ved Rotterdam School of Management viser at nettpiratene går etter kopibeskyttede spill ved å publisere falske, negative anmeldelser på sider som Metacritic.

Cao undersøkte relevansen mellom spill med Denuvo og tilbakemeldinger fra brukere på Metacritic. Dette gjorde han ved å sammenlikne kopibeskyttede spill med konsollutgavene på nettstedet.  Resultatet er at PC-spillet fikk lavere poengsum sammenliknet med konsollmotparten. Generelt får Denuvo-beskyttelse mer negativ tilbakemelding fra brukerne enn spill uten.

“Nedgangen i gjennomsnittlige PC-brukerrangeringer for Denuvo-spill, skyldes trolig bevisst publisering av ekstremt negative karakterer fra ulovlige spillere på bakgrunn av at muligheten til å spille spill gratis, forsvant”, konkluderer Cao og legger til at de negative anmeldelsene er betydelig kortere enn vanlige.

Annonse


Les mer om Denuvo:

Beryktet kopibeskyttelse er blitt lett match – toppspill knekt på under et døgn

 

Kilde:
TorrentFreak

Annonse


Annonse


Annonse