I fremtiden kan denne erstatte postkassen din.
Dette er en konseptskisse av Posten og Buddys pakkerobot.

Annonse


I fremtiden kan denne erstatte postkassen din

“Den nye roboten vil i enkelte områder kunne erstatte postkassen slik vi kjenner den i dag. Du blir varslet om brev og pakker på vei, og kan bestemme selv om du vil gå ned i gata og hente sendingen med en gang eller bestille den helt fram til inngangsdøren på et tidspunkt som passer deg. Automaten kjører selv tilbake på kvelden og blir i løpet av natten fylt med morgendagens leveranser. Brev og pakkeroboten vil kunne dekke opptil 100 husstander”, slik forklarer Posten Norge den nye brev- og pakkeroboten som nå er under utvikling med selskapet Buddy Mobility.

Vises frem under Arendalsuka

I pressemeldingen skriver Posten at dette blir verdens første selvkjørende robot av sitt slag og at den vil drives av avansert styring og sensorikk. Roboten vil holde et lavt tempo – rundt 6 kilometer i timen – og på den måten utgir liten risiko for omgivelsene.

– Det øker også sannsynligheten for at vi raskere kan ta roboten i bruk, sier konsernsjef Tone Wille i Posten Norge i pressemeldingen, og legger til:

– Vi har stor tro på en selvkjørende fremtid og at det finnes lønnsomme bruksområder både på kort og lang sikt for en logistikkaktør som oss. Til en viss grad er vi avhengig av teknologiutviklingen hos de store kjøretøyprodusentene. Samtidig ønsker vi også å stimulere markedet til å utvikle mer nisjepregede løsninger, noe innovasjonskontrakten med Buddy Mobility er et eksempel på.

Annonse


Under Arendalsuka i august får publikum første mulighet til å se roboten i aksjon, da vil Posten og Buddy vise frem prototypen. Deretter er planen videre å teste ut den selvkjørende brevroboten i et boligområde i Kongsberg. Det vil skje mot slutten av året.

Posten kjøper Tesla Semi

Kilde:
Pressemelding