De nyeste MacBook Pro-maskinene er ment for proffer, men det spørs om man bør punge ut for de nyeste modellene med Core i9 før de testes mer - fjorårets Core i7 kan i flere tilfeller være kjappere grunnet problemer med å holde temperaturen på de nye brikkene i sjakk.

Annonse


– Nye Macbook Pro burde aldri ha blitt lansert

Hva er det med Apples Mac-univers for tiden?

Enda mer trøbbel

Selskapet ser ikke ut til å få det hele til, med alt for lange strekk mellom viktige maskinvare-oppdateringer, stive priser i forhold til konkurrentene som konkurrerer knallhardt (les Huawei Matebook X Pro-testen i dag klokka 09) og senest problemer med tastene på ganske nye MacBook Pro.

Apple implementerte en fiks i de nyeste MacBook Pro-modellene, men det får ikke eiere av de eldre modellene glede av:

Apple bytter ikke ditt defekte MacBook Pro-tastatur med det nye

Dette er saken

Det er den kjente teknologi YouTube-eren Dave Lee som har oppdaget et større problem med sin ferske Core i9-modell (seks kjener @ 2,9GHz), altså den beste CPU-en nye Pro kan utstyres med (den dyreste koster nesten 75 000 kroner).

Annonse


Problemet med maskinen er at CPU-en ikke utnyttes maksimalt grunnet for dårlig kjøling, ifølge Lee. Det er vanlig å måtte klokke ned grunnet kjøle-utfordringer, men ikke at en ny modell yter dårligere enn fjorårets.

Det er usikkert om dette kan løses med en fastvareoppdatering, om det er kun hans enhet, at mange flere er rammet, eller at dette rett og slett er bare noe man må leve med om man kjøper den rimeligste Core i9-modellen (kuin 15″) til 31 390 kroner.

Slik målte han

Adobe Premiere Pro er kjappere på en 2017 modell med Core i7. Den nye modellen brukte 39 minutter. Den gamle? 35 minutter. Ved å putte den nyeste maskinen i fryseren klarte den samme oppgave på 27 minutter.

Og hvem er det vi egentlig bør skylde på her? Intel, Apple? Begge? Vi får se hva flere tester avslører og om det kanskje kommer en oppdatering fra Adobe.

 

Annonse