Snart vil du kanskje måtte betale for Android
Google-sjefen ønsker selvsagt å fremdeles kunne tvinge mobilprodusenter til å inkludere Chrome og andre Google-apper.

Annonse


– EU ødelegger Android

EU ønsker å bryte opp Googles Android-plattform. Det har ikke Google så veldig lyst til, naturlig nok.

For dommen kom i dag:

Som vi tidligere har rapportert, har Google vært under søkelyset til EU i lang tid for å ha tvunget mobilprodusenter å inkludere Google Search og Chrome på sine enheter for at disse selskapene kan kunne ta i bruk den gigantiske appbutikken Play Store. Selskaper som Huawei og Samsung har inngått avtaler med Google på dette området.”

– Ødelegger balansen

EUs dom er at Google er nødt til å fjerne Chrome, nettleseren, og søke-apper fra Android.

“Hvis telefonprodusenter og mobilnettoperatører ikke kan inkludere våre apper på sitt brede utvalg av enheter, ville det ødelegge balansen i Android-økosystemet,” forklarer Google-sjef Sundar Pichai og advarer:

“Så langt har Android-forretningsmodellen betydd at vi ikke har trengt å belaste telefonprodusenter for vår teknologi, eller avhengig av en tett styrt distribusjonsmodell, men vi er opptatt av at dagens beslutning vil kvele den forsiktige balansen vi har fått til med Android, og at dette sender et feil signal til fordel for proprietære systemer over åpne plattformer.”

Pichai hevder at Google har brukt milliarder av dollar på Android i løpet av de det siste tiåret.

Bloomberg: Google ilegges 40 milliarder kroner i bot av EU

Er det egentlig et reelt problem for Google?

Pichai påpeker at en snitt Android-bruker installerer hele 50 apper selv, og at forhåndsinstallerte apper kan slettes om ønskelig.

Et veldig stort problem er det tvilsomt at dette vil ha på det nåværende tidspunkt, da kundene ønsker produkter som Chrome og Google Maps – med andre ord er det jo fritt opp til mobil-produsenten å inkludere dette, selv om de ikke .

Google ønsker naturligvis at de må gjøre dette, slik at de kan tjene annonsekroner. Google er tross alt et annonseselskap og mer enn halvparten av annonseinntektene til Google kommer nettopp fra mobil.

Apple sluker andeler fra Android og Samsung

 

 

Kilde:
Google

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse