Her knuser Apple App Store Google Play Store.
App Store går så det griner.

Annonse


Her knuser Apple App Store Google Play Store

Googles Play Store har dobbelt så mange nedlastninger som Apples App Store, men det er sistnevnte som tjener mest. Det viser ferske tall fra Sensor Tower, rapportert av TechCrunch. Ifølge tallene til analyseselskapet ble det lastet ned 36 milliarder apper i Play Store i løpet av første halvdel av 2018. Tilsvarende tall for App Store er 15 milliarder.

Færrest nedlastning – høyest omsetning

Likevel er det Apple som sitter igjen med den største summen. Omsetningen fra App Store i den aktuelle perioden lå på 22,6 milliarder dollar, 182 milliarder kroner med dagens kurs, mot 11,8 milliarder dollar, 95 milliarder kroner, i Play Store, ifølge tallene til Sensor Tower.

Begge kan vise til vekst sammenliknet med tilsvarende periode i fjor. Analyseselskapet sier det er første gang at det totale apptallet når 51 milliarder.

Annonse
Som TechCrunch påpeker, kan det være flere årsaker til at App Store gjør det såpass mye bedre enn Play Store. Blant annet fordi Android-brukere har flere måter å handle apper og spill på, for eksempel via Amazon Appstore og Samsung Store – iOS-brukerne er låst til App Store.

I tillegg er ikke Play Store tilgjengelig i Kina, noe App Store er.  Tar man bort Kina fra statistikken omsetter App Store fremdeles for mer enn Play Store. Det opplyser Sensor Tower overfor TechCrunch og sier at uten Kina hadde App Store-omsetningen ligget på 15,4 milliarder dollar – foran konkurrentens 11,8 milliarder dollar.

 

Kilde:
Sensor Tower

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse