Ferrari-designere bygger sportselbil til 16 millioner kroner.
Pininfarinas elbil blir neppe for hvermansen.

Annonse


Ferrari-designere bygger sportselbil til 16 millioner kroner

I januar i år varslet Ferrari at de har planer om å bygge elbiler, noe som kom som en overraskelse da Sergio Marchionne, sjef for Fiat Chrysler som eier Ferrari, i lang tid har vært en elbilskeptiker.

Ikke for mannen i gata

Nå får Ferrari konkurranse fra selskapet som faktisk designer Ferrarier. Pininfarina har planer om å bygge en helelektrisk superbil med en topphastighet på rundt 400 kilometer i timen.

Under et intervju med The Verge sier sjef for Automobili Pininfarina, Michael Perschke, at bilen vil ha en rekkevidde på 482 kilometer og at det skal ta mellom 10 og 15 minutter å lade batteriet til 80 prosent. 0-60 miles i timen skal den gjøre unna på under to sekunder.

Og ja, Pininfarina har definitivt planer om å produsere elbilen. Prisen blir trolig på 2 millioner dollar, eller rundt 16 millioner kroner.

Annonse
I forbindelse med kunngjøringen av elbilplanene, har Pininfarina også publisert noen konseptskisser som viser hvordan det endelige designet kan bli. Her går det i store overflater i hovedsak karbonfiber og glass. Legg også merke til lysstripen som brer seg som et smil rundt fronten.

Dette er for så vidt ikke den første helelektriske elbilen fra Pininfarina. I mars viste bilprodusenten i samarbeid med Hybrid Kinetic Group planene om luksusbilen H600. Les mer om den her:

Denne elbilen skal klare 1000 kilometer

 

Kilde:
The Verge

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse