De kjørte Tesla Model 3 1000 kilometer uten å lade

Tesla Model 3 kjørte 1000 kilometer uten å lade.
Nextmove satt nye rekorder for hypermiling med Tesla Model 3 og S.

“Hypermiling” handler om å kjøre en bil lengst mulig uten å lade eller fylle opp tanken. Resultatet sier ingenting om den faktisk rekkevidden til bilen, men er blitt et artig påfunn som flere kaster seg.

Kun få måneder etter at en amerikansk duo klarte å kjøre en Tesla Model 3 975 kilometer uten å lade den, blir de slått av det tyske bilutleieselskapet nextmove som kjørte 1001 kilometer før Model 3-en sa stopp. Selskapet satt også ny rekord med Model S som klarte 1128 kilometer på én lading.

Lurte Autopilot

Måten nextmove gjorde på var av den spesielle sorten. I stedet for å ha en sjåfør, lot de bilen kjøre i Autopilot-modus på en testbane i Brandenburg i Tyskland. Den forrige Model 3-rekorden skjedde på offentlige veier og med en sjåfør bak rattet.

Annonse

Nextmove kjørte også en annen Model 3 med tilsvarende konfigurasjoner, dog med sjåfør, samtidig med Autopilot-modellen. Denne sa stopp etter 977 kilometer, så det er tydelig at Autopilot spilte en viktig rolle for rekorden.

Testbanen ble optimalisert for Autopilot-bruk med lange, rette strekninger, tydelig merking av veibanen og uten annen, potensielt forstyrrende trafikk. Nextmove tok også i bruk et og annet triks for å lure Autopilot til å tro at det satt et menneske ved rattet. Dette ved å plassere en dukke i førersetet, starte bilen, før Stefan Moeller, sjef i Nextmove, klatret ut av vinduet under et raskt stopp. Noe vi selvsagt fraråder folk å gjøre, men dette ble gjort under kontrollerte forhold.

 

Kilde:
Electrek

Annonse
Annonse