Utenforstående fikk tilgang til personlig informasjon i lukkede Facebook-grupper.
Facebook mener det ikke var snakk om et smutthull.

Annonse


Utenforstående fikk tilgang til personlig informasjon i lukkede Facebook-grupper

I kjølvannet av Facebook-skandalen er det blitt et høyt fokus på personvern. For det sosiale mediet er problemene ikke helt løst.

Chrome-utvidelse

Nettstedet CNBC skriver at en Chrome-utvidelse kunne brukes for å få tilgang til personlig informasjon til personer som var medlem av lukkede grupper på Facebook. Det var Andrea Downing, moderator på en Facebook-gruppe med 9000 personer, som oppdaget at utvidelsen Grouply.io gjorde det mulig å laste ned navn, arbeidssted, plassering, e-postadresser og annen informasjon om de 9000 brukerne i den lukkede gruppen.

Ifølge Fred Trotter, en sikkerhetsforsker som Downing var i kontakt med, hadde lukkede Facebook-grupper et smutthull som førte til at Grouply.io fikk tilgang til den aktuelle informasjon.

De kontaktet Facebook som først svarte at de på et tidspunkt kun hadde navnene til gruppemedlemmer synlig for andre. Senere sa det sosiale mediet at de jobbet med ulike forslag til endringer relatert til personvern for grupper, før de senere fjernet muligheten til å hente ut personlig informasjon fra lukkede grupper.

Annonse
Facebook ilegges maksbot etter datalekkasjeskandalen

– Ikke et smutthull

I dette tilfellet var gruppen for kvinner hvis gener gir en større sjanse for å få brystkreft, en gruppe som ikke nødvendigvis ønsker at deres personlige informasjon skal bli tilgjengelig for utenforstående.

Ifølge Facebook var det ikke snakk om et smutthull, det sier nettsamfunnet til Engadget. Selskapet legger til at det nå er kun administratorer og moderatorer som er synlige for dem som ikke er medlem av en lukket gruppe.

 

Kilde:
CNBC

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse