"Taiwan" fikk iPhone til å krasje.
Dette fikk iPhone-apper til å krasje.

Annonse


“Taiwan” fikk iPhone til å krasje

Nylig sendte Apple ut oppdateringen iOS 11.4.1 til brukere verden rundt. Den største nyheten i oppdateringen, som i hovedsak inneholder forbedringer under panseret, er USB Restricted Mode som skal gjøre det vanskeligere, men ikke umulig, å hacke seg inn på iOS-enheten.

Merkelig feil

En annen nyhet som flere nyhetsmedier har oppdaget, er at iOS 11.4.1-oppdateringen retter et tidligere ukjent problem. Patrick Wardle, sikkerhetsforsker i Digita Security, fant ut at meldinger som inneholdt ordet “Taiwan” eller det taiwanske flagget, fikk iPhonen til en taiwansk venn til å krasje.

Wardle bestemte seg for å undersøke litt og fant en feil i uttrykksikonkoden. Det viser seg at på en iOS-enhet med Kina satt til språk og land, leter enheten etter det taiwanske emotikon-flagget for så å fjerne det. Ifølge sikkerhetsforskeren var koden fylt med feil noe som førte til at appene iMessage, Messenger og WhatsApp krasjet.

Flere spekulerer i at Apple fjernet det taiwanske flagget for å blidgjøre kinesiske myndigheter. ZDNet skriver at Apple har fjernet en rekke uttrykksikoner på forespørsel fra Kina. Kinesiske myndigheter nekter å anerkjenne Taiwan som et selvstendig land og mener at det er en del av Folkerepublikken.

Annonse
Feilen er fjernet i iOS 11.4.1

 

Kilde:
ZDNet

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse