Kan han få skikk på AI-satsingen til Apple?
John Giannandrea skal lede Apples nyopprettede AI-avdeling.

Annonse


Kan han få skikk på AI-satsingen til Apple?

Flere nettsider melder denne uken at Apple har opprettet en ny avdeling for satsingen på kunstig intelligens. Den nye avdelingen vil plassere kunstig intelligens og maskinlæring under samme tak – tidligere har disse to avdelingene jobbet separat.

Fusjonerer avdelingene

Til å lede denne gruppen har Apple hentet inn John Giannandrea som tidligere var sjef for Googles avdeling for Machine Intelligence, Researh og Search, skriver Forbes. Giannandrea jobbet åtte år i Google før han i april i år ble en del av Apple.

Før han startet i Google opprettet han selskapet Metaweb Technologies og Tellme. Førstnevnte ble kjøpt av søkeselskapet i 2010.

Apple er et av de store teknologiselskapene som tror at kunstig intelligens blir viktig i fremtiden og har satset store ressurser på teknologien. Ifølge rapportene er selskapets stemmeassistent, Siri, ikke like avansert som for eksempel Amazon Alexa og Google Assistant, og mange mener at Apples satsing ligger langt bak konkurrentene. Å forene avdelingene for kunstig intelligens og maskinlæring kan være et viktig ledd i kampen med å slå tilbake.

Annonse
Les mer om Siri: Derfor er Siri så dårlig.

 

Kilde:
Forbes

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse