Én femtedel av samtlige bitcoins kan være tapt.
Det finnes flere metor man kan bruke for å få tilgang til den digitale lommeboken.

Annonse


Én femtedel av samtlige bitcoins kan være tapt

Ifølge den amerikanske blokkjedeanalytikeren Chainalysis kan 20 prosent av samtlige bitcoins være borte for alltid. Det skriver Wall Street Journal.

Glemmer passord

Årsaken er i hovedsak at personer har glemt innloggingsinformasjon til sine digitale lommebøker. Bitcoin-transaksjonene lagres i en digital lommebok som kun er tilgjengelig med et personlig identifikasjonsnummer og er nærmest umulig å hacke seg inn på. Wall Street Journal skriver at flere “kryptojagere” tilbyr seg å hjelpe dem som har glemt identifikasjonsnummeret eller som en av annen grunn ikke får tilgang til den digitale lommeboken.
– Bitcoin er trolig en boble
For eksempel bruker selskapet Wallet Recovery Services “brute-force”-angrep for å generere og teste flere millioner passord. Dette kan ta flere måneder og har en suksessrate på 30 prosent, skriver avisen. Selskapet tar 20 prosent av kaken som blir gjenopprettet. En annen metode er hypnose som brukes for å få personene til å huske kryptopassordet. Den amerikanske hypnotisøren Jason Miller sier til avisen at han har en suksessrate i 50 prosent av tilfellene han takker ja til. Prosessen kan ta flere dager eller uker. Den lureste og rimeligste løsningen kan være å notere ned påloggingsinformasjonen og oppbevare den på et sikkert sted.   Kilde: Wall Street Journal

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse