Nvidia har et lager med over en million neste generasjons grafikkort.
Nvidia har et lager med over en million neste generasjons grafikkort.

Annonse


Nvidia fyller opp lageret med neste generasjons grafikkort

Som vi skrev om i går, lar lanseringen av GeForce GTX 1160 og 1180 vente på seg. Dette som følge av lavere etterspørsel etter grafikkort, og fordi butikkene nå har rikelig tilgang på kort i 10-serien.

Over en million på lager

Nylige rapporter viser til at Nvidia, i skrivende stund, skal ha et lager på over 1 000 000 eksemplarer av neste generasjons grafikkort.

Spørsmålet er om dette er nok. Mesteparten av GPU-ene blir solgt til partnere som ASUS, MSI, Gigabyte også videre, slik ta disse kan selge sine egne modifiserte modeller.

Rabatt for å få fart på salget

Avgjørende for når 11-serien blir lansert, er hvor fort butikkene klarer å kvitte seg med grafikkort i 10-serien. For å få fart på salget er det, som tidligere skrevet, forventet en kraftig prisreduksjon i løpet av denne måneden.

Annonse
Man forventer at Nvidia slipper 11-serien i løpet av fjerde kvartal i år. I alle fall om man skal tro Lenovo.

En rekke kryptomining-rigger ble ødelagt.
En rekke kryptomining-rigger ble ødelagt. (Ill.: Golden Finance)

Flom kan rydde lagrene for 10-serie-kort

Et positivt punkt for Nvidias del, er flommen i den kinesiske provinsen Sichuan som nylig slo ut en rekke kryptovalutafabrikker. Flere kryptomininginstallasjoner ble fullstendig ødelagt. Som konsekvens falt Bitcoins hashrate fra 43 millioner Terahertz til 30 millioner Terahertz.

Om disse skal erstattes, kan det bety at overskuddet med 10-serie-grafikkort fra Nvidia blir solgt fortere enn opprinnelig planlagt.

Kilde:

Wccftech

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse