EU-parlamentet stopper forslaget som kunne ha "ødelagt Internett".
SaveYourInternet-gruppen kan juble.

Annonse


EU-parlamentet stopper den omstridte “Internett-loven”

I dag har EU-parlamentet stemt over de mye omtalte og omstridte lovforslagene, artikkel 11 og 13. Kort fortaltomhandler de at opphavsrettsholdere skal få betalt når en person laster opp deres innhold på sider med brukergenerert innhold.

I artikkel 13 kreves det at disse nettsidene har et filter som sjekker om innholdet som lastes opp krenker opphavsretten.

Les mer om lovforslagene: Det nye EU-direktivet kan forandre Internett slik vi kjenner det i dag.

– Fantastiske nyheter

Resultatet av avstemningen er et foreløpig nei til lovforslagene med 40 stemmers overvekt. Det betyr at EU må endre forslagene før de eventuelt skal stemmes over på nytt. The Verge skriver at spesielt amerikanske teknologiselskaper kan puste lettet ut i denne omgang. Firefox-utvikler Mozilla omtaler resultatet som “fantastiske nyheter”.

Annonse


– Fremtiden til et åpent Internett og kreativiteten i Europa er avhengig av det, heter det i en uttalelse fra selskapet.

Italiensk Wikipedia stengte i protest

– Et tilbakeslag

Tilhengerne av lovforslaget er derimot skuffet over avstemningen og mener at det styrker makten til amerikanske teknologiselskaper, samtidig som det skader individuelle artister og skapere, skriver nettstedet.

– Det er et tilbakeslag, men ikke slutten, sier David El Sayegh, generalsekretær i Europe’s Society of Authors, Composers and Publishers of Music (SACEM), til The Verge om avstemningen.

 

Kilde:
The Verge

Annonse