Tesla "mobbes" etter produksjonsrekord.
Ford-sjefen mobber Tesla.

Annonse


Tesla “mobbes” etter produksjonsrekord

I helgen lyktes Tesla med å nå målet om å produsere 5000 Model 3-biler i uken. Samtidig rullet det også til sammen 2000 Model S og X ut av produksjonsbåndene, som økte totalen til 7000 den uken.

– Det tar oss fire timer

Konkurrentene er ikke videre begeistret over Teslas rekord. I en Twitter-melding skriver Elon Musk: “7000 biler, 7 dager. Tesla-laget”, omkranset med hjerter.

Toppsjef i Ford, Steven Armstrong, svarte Musk med litt mobbing: “7000 biler, cirka 4 timer. Ford-laget”, skrev han i samme stil som Tesla-sjefen. Musk har ikke besvart meldingen til Armstrong.

Annonse
Ford er også selskapet som satt en stopper for Musks “SEXY”-planer. Tesla ønsket opprinnelig å kalle Model 3 for Model E for så å danne bokstavene S-E-X-Y med Model S, E, X og kommende Y, men Ford truet med å saksøke Tesla hvis de kalte bilen Model E.

Ikke første gang

Det er ikke første gang at bilprodusenter går etter Tesla for forholdsvis lave salgs- og produksjonstall sammenliknet med resten av bransjen. I oktober i fjor uttalte Volkswagen-sjef Matthias Müller følgende:

– Jeg ønsker å si noen få ord om Tesla. Med all respekt for selskapet, det er noen som er verdensmestre over store annonseringer. Jeg ønsker ikke å nevne navn. Det er selskaper som så vidt selger 80 000 biler i året, og så er det selskaper som Volkswagen som selger 11 millioner biler i år og har et overskudd på 13 eller 14 milliarder dollar.

 

Kilde:
Electrek

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse